Dr Markus Lengauer Oras

Zarząd Grupy Oras (Oras Ltd.) podjął decyzję o  mianowaniu dr Markusa Lengauer na stanowisko President i CEO Oras Group. Jest to równoznaczne z przejęciem przez niego funkcji jedynego dyrektora generalnego spółki HANSA Armaturen GmbH (Managing Director of HANSA Armaturen GmbH) oraz pozostałych spółek zależnych Oras Group. Markus oficjalnie obejmie wyżej wymienioną posadę 1 listopada 2017r.
Markus ma 52 lata i jest Austriakiem, mieszka wraz z rodziną w Sankt Barbara w Austrii. Od 2013r. Markus pracował jako niezależny konsultant w  branży HVAC. Wcześniej przez wiele lat z sukcesem piął się po kolejnych szczeblach kariery w koncernie Rettig ICC, czego zwieńczeniem było objęcie przez niego posady CEO. Markus uzyskał tytuł doktora inżynierii na Uniwersytecie Technicznym w Wiedniu. Od 2015r. pełnił funkcję członka zarządu, a także członka komisji rewizyjnej w spółce Uponor Corporation.
Swoją opinią na temat decyzji zarządu podzieliła się z nami Annika Paasikivi, Vice Chairman of the Board of Directors: “Pracowałam wspólnie z Markusem w zarządzie spółki Uponor przez dwa lata. Doskonale zna on mechanizmy rządzące naszą branżą i w pełni rozumie ich wpływ na Oras Group. Fakt, iż Markus jest już cieszącym się zaufaniem członkiem naszego zespołu, pozwoli mu szybko i efektywnie przystąpić do wypełniania obowiązków CEO Oras Group.”
Jari Paasikivi, Chairman of the Board of Directors, dodaje: “Markus ma na swoim koncie spore osiągnięcia jako lider, a także doświadczenie w pracy na najważniejszych dla Oras Group rynkach. Jego głównym zadaniem będzie zapewnienie, że w pełni koncentrujemy się na właściwych działaniach operacyjnych, które pozwolą nam osiągnąć zrównoważony rozwój i zapewnią rentowność, co z kolei umożliwi długoterminowe tworzenie wartości.”
Markus Lengauer podsumowuje: “Oras i Hansa to znane marki zajmujące silną pozycję na wielu rynkach europejskich. Atuty te w połączeniu z dobrym zarządzaniem i silną motywacją pracowników pozwolą nam podążać ścieżką wzrostu gwarantującą zyski oraz wzmacniać relacje z klientami. Z ogromnym entuzjazmem przyjąłem wiadomość o mianowaniu mnie na nowe stanowisko i liczę na owocną współpracę z członkami zespołu Oras Group.

candle
Subskrybuj

Więcej wskazówek,
trendów i przewodników

mail Zapisz się teraz

Poznaj najnowsze historie i wiadomości ze świata Oras.

chevronLeftCircle Wszystkie artykuły
Konkurs Eco Tips Oras Polska
15.11.2021

Konkurs Eco Tips Oras Polska

Czy wiesz, że na Facebooku Oras Polska opublikowaliśmy już 19 (!) sposobów na oszczędzanie wody i ochronę środowiska? Z tej okazji, zorganizowaliśmy konkurs w stylu Eco Tips!

Do zdobycia są...

Wymarzona łazienka Oras
17.09.2021

Wymarzona łazienka Oras

Chcesz wygrać baterię łazienkową Oras Stela? Wejdź na Instagram oraspolska: https://www.instagram.com/oraspolska/?hl=pl i weź udział w naszym konkursie!

Aby zawalczyć o nagrodę, odpowiedz na...

Oras Stela – wyjątkowy design do stylowych łazienek
07.05.2021

Oras Stela – wyjątkowy design do stylowych łazienek

Wyrazisty, nowoczesny wygląd, inteligentne funkcje i zrównoważone zużycie – nowa designerska armatura z serii Oras Stela oferuje nowoczesną stylistykę w perfekcyjnej harmonii z wymaganiami...

chevronLeftCircle Czytaj więcej

Zapisz się do naszego newslettera

Zapisz się do naszej listy mailingowej i otrzymuj najnowsze wiadomości. Zapewniamy co miesiąc najlepsze treści, porady, wiadomości i nie tylko.